Človeško stopalo je ogledalo naše duše in našega zdravstvenega stanja. Na njem imajo vsi organi pripadajoče mesto – refleksno cono. Človek nenehno deluje na štirih nivojih: fizičnem, čustvenem, mentalnem in duhovnem nivoju in vsi so med seboj neločljivo povezani. Ko pride na katerem koli od teh nivojev do neravnovesja, se le-to odraža tudi v refleksnih točkah. Trajnejše blokade pa lahko pripeljejo do bolezni.

Refleksoterapija obravnava tako vzrok za nastanek bolezni kot bolezenske znake in simptome ter bolezen samo. Torej človeka kot celoto. Je naraven način zdravljenja, ki blagodejno vpliva na delovanje vegetativnega živčnega in hormonskega sistema, spodbuja pravilno delovanje vseh organov v telesu in krepi či (energijo) v telesu.

S pritiskom na posamezne refleksne točke refleksoterapevt sproža proces zdravljenja – boljši pretok energije in s tem odstranjevanje blokad. Uporabnika globoko sprošča in s tem omogoči, da se telesni sistemi lahko uskladijo in delujejo v smeri ozdravitve. Pospeši se pretok krvi, poveča se vsebnost kisika v krvi, spodbudi se delovanje limfnega sistema, kar pospeši razstrupljanje organizma in krepitev imunskega sistema. Izboljša se oskrba celic v telesu in s tem vpliva na revitalizacijo tkiv, organov in organskih sistemov na sploh. Skratka, krepimo celotno bioenergijo organizma ter tako pripomoremo k nemotenemu, harmoničnemu delovanju človeka kot celote. Zdravje je najpomembnejše!